Bewoners infraroodwoning aan het woord

Eerste bewoners infraroodwoning Bussum

'De warmte in huis komt van de panelen in het plafond, dat voelt heerlijk warm!'  

Tanja en Olaf zijn de trotse bewoners van de eerste woning van Woningcorporatie G&O die volledig van het aardgas is afgekoppeld. Samen met hun kinderen Stan en Kyra ontdekken zij de voordelen van deze bijzondere, duurzame woning.

Volledig aardgasloos

Het infraroodhuis in Bussum is volledig aardgasloos. Het huis heeft geen gewone verwarming, maar infraroodpanelen om te verwarmen. Tanja legt enthousiast uit: ‘In de eerste dagen na de verhuizing merkten we al verschil. De warmte in het huis komt van de panelen in het plafond. Zo wordt de warmte naar beneden toe afgegeven en dat voelt heerlijk warm!’ De infraroodpanelen zijn elektrisch en de energie hiervoor wordt weer opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

'We hebben geluk gehad dat we zijn uitgekozen!'  

'De keuze was snel gemaakt'

Tanja had het huis al een tijdje op het oog. ‘Ik hield het huis al even in de gaten voor mijn moeder, die dichterbij wil komen wonen.’ Toen bleek dat het huis omgebouwd werd tot infraroodwoning en G&O er een gezin voor zocht, was de keuze om zelf te reageren snel gemaakt. ‘Het is een heerlijk licht hoekhuis met veel gemakken. Dat voelt heel fijn. Bovendien is het ideaal dat we in dezelfde buurt konden blijven wonen, zo veranderde er niet zoveel voor de kinderen. Die spelen nog gewoon met dezelfde vriendjes op straat. We hebben geluk gehad dat we zijn uitgekozen!’.

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x