Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporaties Gooi en Vechtstreek maken signalering mogelijk
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Woningcorporaties Gooi en Vechtstreek maken signalering mogelijk

Bij G&O verhuren en onderhouden we woningen. Maar net zo belangrijk: wij doen ons best om huurders zo fijn mogelijk te laten wonen. Waar mensen wonen komen we ook wel eens huurders tegen die problemen veroorzaken. Dat is vaak vervelend voor de buren, maar vaak ook voor de persoon zelf. Daarom helpen we zo goed mogelijk alle mensen in zo’n situatie om ervoor te zorgen dat we een oplossing vinden voor huurder en voor buren. Maar soms zijn de problemen te groot of is de overtreding te ernstig.

Denk dan aan:

  • zeer ernstige overlast voor omwonenden
  • een gevaar vormen voor anderen
  • agressief gedrag vertonen
  • de woning voor andere doeleinden gebruiken dan wonen zoals hennepteelt
  • grote huurschuld
  • fraude bij het accepteren van de woning.

Signaleren

In deze situaties willen we voorkomen dat deze huurder niet weer problemen veroorzaakt. G&O kan onder afgesproken voorwaarden deze huurders signaleren. Dit betekent dat de huurder voor een bepaalde periode (één tot vijf jaar) niet kan reageren op de sociale huurwoningen die worden aangeboden via WoningNet regio Gooi en Vechtstreek. De huurder ontvangt altijd een bevestiging wanneer hij of zij gesignaleerd is.

Duidelijke afspraken

De corporaties in regio Gooi en Vechtstreek hebben afspraken gemaakt over wanneer en hoe lang iemand gesignaleerd wordt. Dit doen we niet zomaar. Dat doen we alleen maar volgens strenge regels. Deze regels zijn vastgelegd in een protocol. Dit protocol is opgesteld volgens de richtlijnen van de  Autoriteit Persoonsgegevens. In het protocol is ook vastgelegd dat een huurder bezwaar kan maken tegen de signalering.

Protocol

Meer weten? Het volledige protocol is na te lezen op de website van Woningnet: WoningNet Gooi en Vechtstreek. 

 

Naar het overzicht
x