Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Tips voor veiligheid aan de deur
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Tips voor veiligheid aan de deur

Goed om te weten is dat medewerkers van G&O zich altijd kunnen legitimeren voordat ze naar binnen komen. Maar soms doen mensen zich voor als medewerkers van een bedrijf of van G&O en vragen ze om verschillende redenen bijvoorbeeld om geld aan de deur. Twijfel je of je degene aan de deur kan vertrouwen? Dan hebben we een paar tips.

1. Kijk, voordat je opendoet, eerst wie heeft aangebeld.

2. Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor bezoek die je verwacht.

3. Zorg dat je de deur op een kier kan zetten met bijvoorbeeld een deurketting of kierstandhouder.

4. Wil je iets pakken, bijvoorbeeld je telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe je deur dicht.

5. Vraag altijd om een identiteitsbewijs en neem de tijd om het zorgvuldig te controleren.

6. Nog steeds twijfel? Noteer dan de naam en contactgegevens van de persoon die voor de deur staat. Bel het officiële telefoonnummer van het bedrijf om te onderzoeken of die persoon er echt werkt.

7. Laat alleen mensen binnen met wie je een afspraak hebt. Moet er plotseling werk in je huis gebeuren? Check dan eerst of dit klopt. Bedrijven voeren meestal geen werkzaamheden uit zonder vooraf een afspraak te maken.

8. Bescherm je informatie. Voorkom het geven van persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, pincodes of financiële informatie aan deur-aan-deur verkopers.

9. Buurtwaarschuwingssysteem. Sluit je aan bij buurtapps waar buurtgenoten verdachte activiteiten kunnen melden. Zo blijf je op de hoogte van mogelijke oplichters in de buurt.

10. Vertrouw altijd op je gevoel. Voel je je ongemakkelijk? Bel de politie en geef details over de persoon en hun gedrag.

Naar het overzicht
x