Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Inschrijving voor woningen Eemlandia start 3 januari
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Inschrijving voor woningen Eemlandia start 3 januari

De voormalige melkfabriek Eemlandia aan de Veenestraat en St. Nicolaasweg in Bunschoten ondergaat een ware transformatie. In dit rijksmonument worden met behoud van alle karakteristieke kenmerken 25 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Het Gooi en Omstreken gerealiseerd.

Inschrijven vanaf maandag 3 januari

De bouw is op dit moment in volle gang en naar verwachting wordt het gebouw begin maart 2022 opgeleverd. Inschrijven voor een woning kan vanaf maandag 3 januari 2022 via WoningNet Eemvallei.

Starterswoningen voor jongeren

De oppervlakte van de 25 sociale huurappartementen varieert van 33 m2 tot 72 m2. De huurprijzen variëren van 419 euro tot 675,35 euro exclusief servicekosten. De woningen worden binnen de bestaande structuur van de fabriek gerealiseerd en daarom is iedere woning uniek. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters uit Bunschoten.

Modern wonen in de sfeer van vroeger

De sfeer van de oude melkfabriek blijft bij de herontwikkeling zoveel mogelijk intact, zoals de schoorsteenpijp, de hoge raampartijen en de gevelversieringen. Zo blijft het gebouw dankzij de nieuwe bestemming voor het dorp behouden. 

Toewijzingsgegevens

Voor de 25 sociale huurwoningen geldt de volgende volgorde bij de toewijzing:

  1. Startende huishoudens bestaande uit maximaal 2 personen die minimaal 1 jaar achtereen woonachtig zijn in de gemeente Bunschoten.
  1. Startende huishoudens bestaande uit maximaal 2 personen die een economische binding hebben met de gemeente Bunschoten.
  1. Startende huishoudens bestaande uit maximaal 2 personen die de afgelopen 10 jaar 6 jaar aaneengesloten in Bunschoten hebben gewoond.
  1. Alle overige woningzoekenden met huishouden bestaande uit maximaal 2 personen.

Binnen de groepen wordt de volgorde bepaald op basis van inschrijftijd.

Let op

Controleer voordat u gaat reageren of uw profiel in WoningNet goed staat. Dit is zeer belangrijk bij deze toewijzing. Omdat de selectiecriteria afwijken van de standaard is de selectie zoals u die ziet op WoningNet niet van toepassing. U kunt daaraan dan ook geen rechten ontlenen.

Naar het overzicht
x