Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Inschrijving voor Tiny Houses in Loosdrecht gestart!
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Inschrijving voor Tiny Houses in Loosdrecht gestart!

Het is zover. Op dit moment is op WoningNet de inschrijving gestart voor de Tiny Houses aan de Rading in Loosdrecht. Belangstellenden kunnen zich tot dinsdag 1 juni 9:00 uur inschrijven voor dit bijzondere project. De nieuwe bewoners krijgen naar verwachting vlak na de zomer hun sleutel. Woon je in Wijdemeren en ben je geïnteresseerd? Ga dan gauw naar WoningNet.

Groots wonen in het klein

Aan de Rading in Loosdrecht plaatst Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken binnenkort 16 Tiny Houses. Een Tiny House is een compacte woning. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer inclusief toilet. De woningen op de begane grond hebben een klein terras, op de eerste verdieping is een Frans balkon. De Tiny Houses zijn gemaakt met hout en hebben grote ramen, die zorgen voor een open uitstraling. Voor een alleenstaande of voor 2 personen is het erg geschikt.

Duurzaam en uniek

Eén van de grote voordelen van een Tiny House is dat het veel milieuvriendelijker wonen is. Dat komt omdat je voor zo’n klein oppervlak lang niet zoveel verwarming en verlichting nodig hebt als voor een ‘normaal’ huis. De woningen in Loosdrecht zullen helemaal gasloos zijn, voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels een luchtwarmtepomp en vloerverwarming in woonkamer, keuken en slaapkamer. De Tiny Houses worden gebouwd met materialen die zoveel mogelijk herbruikbaar zijn en dus minder effect op het milieu hebben.

Speciaal voor starters

Er is grote vraag naar een betaalbaar woningaanbod voor starters in Wijdemeren. Deze woningen zijn dan ook bedoeld voor jongeren tot 35 jaar oud uit Wijdemeren. Met de komst van deze Tiny Houses kunnen we ook deze doelgroep voor Loosdrecht behouden. Deze tijdelijke woningen staan hier voor een periode van 10 tot 15 jaar.

Het terrein

Het complex krijgt een eigen inrit vanaf de Rading. Op het terrein zijn 16 parkeerplaatsen, zodat elke bewoner zijn of haar auto kan parkeren. Ook komen er fietsenrekken op het terrein en er zijn 2 gemeenschappelijke bergingen voor het complex.

Huurprijzen

De helft van het aantal woningen wordt aangeboden met een zogenoemd jongerencontract. Een jongerencontract is een huurcontract voor maximaal 5 jaar voor jongeren onder de 28 jaar. De bewoner met dit contract behoudt zijn inschrijftijd bij WoningNet. De kale huurprijs voor deze woningen met jongerencontract bedraagt € 525,57 per maand. De huurprijs van de overige woningen bedraagt € 545,57 per maand. Deze prijzen zijn exclusief servicekosten. De definitieve huurprijzen inclusief servicekosten staan in de advertentie op WoningNet.

WoningNet

In de week van 17 mei worden de advertenties gepubliceerd op WoningNet. Geïnteresseerden hebben twee weken de tijd om te reageren. De woningen zullen met voorrang worden aangeboden aan personen met lokale binding (maatschappelijk of economisch) aan de gemeente Wijdemeren. De exacte toewijzingsregels staan in de advertentie op WoningNet.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze collega's van de afdeling Wonen via info@gooienom.nl of via (035) 672 66 99.

Naar het overzicht
x