Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Inschrijving nieuwbouw G&O Harmen Vosweg Laren start op 13 mei
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Inschrijving nieuwbouw G&O Harmen Vosweg Laren start op 13 mei

Het is bijna zover! Op 13 mei start de inschrijving voor de 8 sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren. Belangstellenden kunnen zich vanaf dan inschrijven op WoningNet. De toekomstige huurders ontvangen naar verwachting in juli de sleutel van hun nieuwe woning.

Voorrang voor Laarders

Er zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente Laren en G&O over de toewijzing van de woningen. Hierbij wordt ingezet op doorstroming binnen de Laarder woningmarkt. Dit betekent dat een huishouden verhuist van de ene woning naar de andere. Larense inwoners kunnen met voorrang reageren op de nieuwe huurwoningen aan de Harmen Vosweg. De woningen worden vanaf 13 mei geadverteerd op WoningNet Gooi en Vechtstreek. Daar staan alle toewijzingscriteria.

Type en aantal woningen

G&O zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. De 8 woningen worden daarom energiezuinig en zonder gasaansluiting opgeleverd. Dat betekent dat er alleen elektrisch gekookt kan worden. De woningen zijn voorzien van 6 zonnepanelen. De woningen zijn gesitueerd in twee blokjes van vier woningen en zijn gebouwd door Karbouw Bouwonderneming B.V. Het gaat om eengezinswoningen, één laags met een kap, 2 slaapkamers en zijn ongeveer 75m2 groot. De netto huurprijzen variëren van circa € 650,- tot € 814,- euro. De exacte huurprijzen en toewijzingscriteria staan in de advertentie op WoningNet.

Doelgroep

Verhuurmakelaar Nihat: ‘De 8 woningen worden met voorrang toegewezen aan Laarders die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlaten.’ De woningen zijn voorzien van een kleine achtertuin, waarachter door de gemeente Laren nog een grote gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd. De woningen grenzen aan de dierenweide, speel- en voetbalveld en liggen tegen de natuur aan.

Naar het overzicht
x