Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Gooise Corporaties roepen inwoners op: stem verstandig, #kiesvoorwonen
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Gooise Corporaties roepen inwoners op: stem verstandig, #kiesvoorwonen

In de Gooi- en Vechtstreek zoeken ruim 15.000 jongeren, starters, gezinnen, ouderen en zorgbehoevenden actief naar een woning. Om aandacht te vragen voor de woningnood in de regio zijn de Gooise Corporaties van start gegaan met de campagne #kiesvoorwonen. Hiermee roepen ze kiezers op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart te kiezen voor een partij waar wonen hoog op de agenda staat.

De woningnood in de regio Gooi- en Vechtstreek is nog nooit zo hoog geweest. Directeur-bestuurder Harro Zanting van Dudok Wonen zegt hierover namens de Gooise Corporaties het volgende: ‘De belangrijkste oplossing is woningen toevoegen door nieuwbouw en transformatie (van bijvoorbeeld kantoren). Cruciaal is ook dat mensen vaker kunnen doorstromen naar een passender woning. Als corporaties hebben wij hier uiteraard een verantwoordelijkheid in, die we graag invullen. We hebben alle middelen klaarliggen voor het bouwen en verbouwen van (sociale) huurwoningen. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben de steun nodig van de lokale politiek. Met deze campagne willen we de inwoners van de Gooi- en Vechtstreek bewust maken dat zij door middel van hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart hét verschil kunnen maken door te kiezen voor een partij waar woningnood prioriteit heeft.’

Over de campagne #kiesvoorwonen

Met de campagne #kiesvoorwonen geven de Gooise Corporaties de woningnood in de regio letterlijk een gezicht. In een serie portretten doen inwoners uit de doeken wat voor impact de crisis heeft op hun leefsituatie. Harro Zanting: ‘We komen de meest uiteenlopende voorbeelden tegen, van jongvolwassenen die op hun 28ste nog steeds noodgedwongen thuis wonen tot ouderen die graag kleiner willen wonen, maar niet kunnen doorschuiven. Door de schrijnende verhalen te delen, willen we de woningcrisis uit de anonimiteit halen. Het is een probleem dat alle lagen van de bevolking raakt, en alleen samen kunnen we het een halt toeroepen. Daar hebben we de steun van alle inwoners én de politiek voor nodig.’ De serie portretten worden in de periode voorafgaand aan de verkiezingen op 16 maart tentoongesteld op diverse buitenlocaties in de regio. Op 1 maart was het te zien op de Kerkbrink in Hilversum. Loosdrecht, Huizen en Gooise Meren volgen op respectievelijk 4, 9 en 11 maart. Meer informatie is te vinden op: www.gooisecorporaties.nl.

Over de Gooise Corporaties

Sinds 2020 bundelen de corporaties in de regio Gooi en Vechtstreek hun krachten om meer mensen passend te huisvesten en nog meer samen te werken op het gebied van wonen. Deze samenwerking is vormgegeven met de oprichting van het Platform Woningcorporaties Gooi & Vechtstreek (PWG). Al lang wordt er onderling goed samengewerkt, maar nu is hieraan ook een organisatievorm gekoppeld om de woningzoekenden en huurders beter te helpen.

Deelnemende corporaties:
• Dudok Wonen www.dudokwonen.nl
• Het Gooi en Omstreken www.gooienom.nl
• Vecht en Omstreken www.vechtenomstreken.nl
• Woningstichting Naarden www.woningstichtingnaarden.nl
• De Alliantie www.de-alliantie.nl

Naar het overzicht
x