Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Gemeente Laren en Het Gooi en Omstreken sluiten overeenkomst Harmen Vosweg
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Gemeente Laren en Het Gooi en Omstreken sluiten overeenkomst Harmen Vosweg

Afgelopen woensdag 10 november ondertekenden wethouder Ton Stam (gemeente Laren) en ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar (woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) een overeenkomst voor de bouw van acht sociale huurwoningen op het perceel aan de Harmen Vosweg. Daar staan op dit moment twee huurwoningen. Deze maken plaats voor twee rijtjes van vier woningen.

Aan het plan is, mede in overleg met een vereniging van buurtbewoners, al enkele jaren gewerkt. Eerder werd al door de gemeenteraad het stedenbouwkundige plan, het bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Met het ondertekenen van de overeenkomst worden de zaken ook juridisch vastgelegd.

Wethouder Stam: “De gemeente krijgt er acht schitterende sociale huurwoningen bij. De participatie met de buurtbewoners en de samenwerking met Het Gooi en Omstreken verliep zeer prettig en constructief. Het voetbalveldje en het geitenweitje blijven gelukkig bestaan, en ook het groene karakter van de omgeving blijft intact. We zijn heel blij met dit resultaat!”

Martijn Ketelaar: “We zijn blij met dit plan. We zien dat er een enorme druk is op de woningmarkt en daarom grijpen we zowel grote als kleine kansen aan, want elke woning is er een. Daarnaast onderzoeken we op dit moment of we deze woningen in hout kunnen realiseren, om zo ook een bijdrage te leveren aan de CO2-reductie."

Vervolg

Als alles volgens planning verloopt wordt begin 2022 gestart met de sloop van de twee huidige woningen en wordt medio volgend jaar begonnen met de bouw van de nieuwe sociale huurwoningen. De woningen zijn bestemd voor senioren en kleine huishoudens.

Foto v.l.n.r.: Arnoud van der Wal (projectmanager Het Gooi en omstreken), Huub de Jong (projectleider BEL Combinatie), Martijn Ketelaar (ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken) en Ton Stam (wethouder gemeente Laren).

Naar het overzicht
x