Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
G&O laat het geluid van woningzoekenden horen tijdens politieke avond
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

G&O laat het geluid van woningzoekenden horen tijdens politieke avond

Tijdens een enigszins beladen politieke avond liet G&O van zich horen. Niet omdat we graag op de voorgrond treden, maar omdat we de volstrekte urgentie voelden op te komen voor de honderden woningzoekenden in de regio. Jongeren die klem zitten en geen toekomst kunnen opbouwen. Ouderen die noodgedwongen slapen in de woonkamer en zich wassen in de keuken, omdat ze de trap niet meer op kunnen.

Bittere noodzaak

Over deze en nog meer schrijnende situaties sprak G&O tijdens een politieke avond van gemeente Gooise Meren. Oog en oor hebben we zeker voor zorgen van de omwonenden. We snappen dat een grootschalige ontwikkeling (op de zogenoemde BORgronden) impact heeft op de samenleving. Op de voorzieningen, de verkeersbewegingen. Tegelijkertijd blijven we aandacht vragen voor de bittere noodzaak.

Die noodzaak blijkt bijvoorbeeld uit eerdere projecten:

  • In Muiden schreven 1.200 mensen zich in voor een ontwikkeling van 41 sociale huurwoningen
  • In Loosdrecht waren dat er 900 voor 16 tiny houses

Woningnood

Ook in de gemeente Gooise Meren is de woningnood hoog. Ongeveer 22 procent van het totaal aantal woningen is sociale huur. Ieder jaar komen er nog geen 100 woningen vrij op de markt. Terwijl honderden mensen zoeken naar een woning. Dat heeft als gevolg dat starters de gemeente verlaten en ouderen noodgedwongen in een woning blijven die qua zorg niet toereikend is. Kleinere woonkernen leveren daardoor in op leefbaarheid, verbinding en veerkracht. En grote steden raken overvol.

Met elkaar

Wat G&O betreft mag het aantal sociale huurwoningen in elke ontwikkeling omhoog. Dat zijn ook afspraken die zijn gemaakt in de prestatieafspraken. En het geldt niet alleen voor Gooise Meren, maar voor heel Nederland. We hebben een enorme opgave te realiseren en dat kunnen we alleen met elkaar. Politiek, bewoners, corporaties en ontwikkelaars.

Foto: gemeente Gooise Meren

Naar het overzicht
x