Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke start bouw Entreegebouw Rengerspark Eiland 4 Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke start bouw Entreegebouw Rengerspark Eiland 4 Bunschoten

Op symbolische wijze is vrijdag 11 maart de start bouw gevierd van het Entreegebouw op het vierde wooneiland van Rengerswetering, ook wel Rengerspark genoemd.  Wethouder Huig van Barneveld heeft samen met de betrokkenen van de samenwerkende partijen het projectbord onthuld: Martijn Ketelaar van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, Aart van Haren van Vomar Voordeelmarkt, Paul van der Eng van Hoorne Vastgoed en Arjan de Vries van Slokker Vastgoed. 

Entree van Rengerspark

SUM Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het markante Entreegebouw, dat door de speelse kapvormen aansluiting zoekt bij de omgeving. Het gebouw is alzijdig ontworpen en vormt zo een fraai accent als entree van Rengerspark. Het entreegebouw bestaat uit een supermarkt (Vomar Voordeelmarkt) en een horecagelegenheid op de begane grond met erboven 54 (sociale) huurappartementen, waarvan 22 zorgwoningen voor zorginstelling ’s Heerenloo.  

Energiezuinig en betaalbaar 

Een duurzame woningvoorraad is een belangrijk speerpunt uit het Koersplan van de woningcorporatie. Projectmanager Nieuwbouw Franc Duijnker: ‘Alle 54 huurappartementen worden gasloos uitgevoerd door middel van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Martijn Ketelaar: 'We vinden het belangrijk dat er voor iedereen een passende en betaalbare woning beschikbaar is, ook voor mensen met een specifieke zorgvraag. 

Bundelen van krachten

‘Met de realisatie van deze sociale huurappartementen bundelen we onze krachten met de gemeente, met Slokker en zorginstelling 's Heerenloo om te voldoen aan de groeiende vraag naar betaalbare én passende huisvesting in Bunschoten’, licht Martijn Ketelaar toe. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie de sociale huurappartementen met voorrang te verhuren aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten (doorstromers) en starters op de woningmarkt. 

107 koopwoningen

Naast het Entreegebouw zullen in Rengerspark ook 107 koopwoningen worden gerealiseerd  in een brede diversiteit qua doelgroepen én een Integraal Kind Centrum (school met kinderopvang). Wonen en verblijven in een parkachtige omgeving vormt de basis voor dit vierde wooneiland. Dat betekent veel groen aan de zuidkant van het wooneiland met diverse beplantingen en bomen voor een brede biodiversiteit. Bij de inrichting heeft ook het water een prominente rol gekregen middels het toepassen van watergangen, kreken en waterdoorlatende bestrating.  

Meer lezen over project Rengerspark? Kijk op: www.rengerspark.nl. 

 

 

Naar het overzicht
x