Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke opening nieuwe woningen Sherpa: ‘Veel meer ruimte én makkelijker in contact met elkaar’
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke opening nieuwe woningen Sherpa: ‘Veel meer ruimte én makkelijker in contact met elkaar’

Op woensdag 22 september vierden de bewoners van de Rueterlaan feest. Want hun nieuwe woonplek werd officieel geopend. Samen met de bewoners en hun familie is er geproost op hun nieuwe thuis. ‘Het leukste aan het nieuwe complex is het lekkere grote terras en het gezellige contact met de mensen’, aldus trotse bewoner Jan.

Passend en betaalbaar

Sherpa huurt het appartementencomplex van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en het complex is sinds april in gebruik. In het pand wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenafwijking (NAH). We vinden het belangrijk dat er voor iedereen een passende en betaalbare woning beschikbaar is, ook voor mensen met een specifieke zorgvraag,’ vertelt Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken.

‘Zo lang mogelijk zelfstandig’

‘In deze omgeving zijn er weinig woonvormen voor mensen met hersenletsel, dus het is fantastisch dat we dit met elkaar konden realiseren voor deze mensen,’ vertelt Elselien van Selst, manager Zorg en Ondersteuning van Sherpa. Ook de bewoners zijn te spreken over hun nieuwe woonplek: ‘Het belangrijkste vind ik dat ik hier zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en m’n eigen dingen kan blijven doen‘, vertelt bewoonster Christine.

Uitzicht op het water

Bewoners kunnen op de fiets of lopend naar de supermarkt. Vlak naast het appartementencomplex ligt een restaurant en een zwembad. Ook het Gooimeer is om de hoek. Bewoonster Anja: ‘Vaak zitten we met mooi weer op het terras waar we bootjes voorbij zien varen en mensen zien zwemmen, fantastisch!’

Wensen van bewoners

‘We hebben echt kunnen meedenken en de woningen zo kunnen aanpassen aan de wensen van de bewoners. Normaal schuiven we pas veel later aan in zo’n traject. Dus dat is echt uniek en prettig samenwerken,’ legt Lennart van Plateringen uit, adviseur Vastgoed & Projecten van Sherpa.

Naar het overzicht
x