Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Energieklussers en -buddies in Gooise Meren gezocht!
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Energieklussers en -buddies in Gooise Meren gezocht!

Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu helpt bewoners met een laag inkomen en een hoog energieverbruik. Met energieklussers en energiebuddies brengen ze de gas- en elektriciteitsrekening naar beneden. Voor de winter willen ze zoveel mogelijk mensen bereiken. Help jij mee?

Door de hoge energieprijzen krijgen steeds meer inwoners te maken met een hele hoge energierekening. Wattnu krijgt via gemeente en maatschappelijke organisaties adressen van bewoners door. Vrijwillige energiebuddy Nannie bezoekt namens Wattnu samen met een klusser deze bewoners.

Energiebuddy Nannie: “We kunnen snel heel veel bereiken met het nemen van kleinere energiebesparende maatregelen. Samen met de bewoner lopen we het huis door om te kijken wat er verbeterd kan worden en regelen we dat het geïnstalleerd wordt. De bewoner woont zo prettiger, het energieverbruik gaat omlaag en de rekening daardoor ook. Het is een hele persoonlijke aanpak, iedere situatie is weer anders. Het goede aan dit project is dat wij onafhankelijk werken van de gemeente en de woningcorporaties. Maar wanneer de bewoner dit wil, werken we wel samen met die partijen.”

Help jij mee?

Ben je handig (klusser) en/of communicatief sterk (buddy) en ben je minimaal een dagdeel beschikbaar? Meld je dan nu aan bij energiebuddy@wattnu.org voor meer informatie. Wattnu heeft ruimte voor vrijwilligers (vrijwilligersvergoeding), maar ook voor zzp-ers die tegen een maatschappelijk tarief als energieklusser aan de slag willen.

Naar het overzicht
x