Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Autoriteit woningcorporaties heft verscherpt toezicht G&O op
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Autoriteit woningcorporaties heft verscherpt toezicht G&O op

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft het verscherpt toezicht opgeheven dat eind juli 2023 aan G&O was opgelegd. Dat heeft de Aw vandaag bekend gemaakt in een brief die ook op de website van de Aw is gepubliceerd. Daarin benoemt de Aw het herstel van vertrouwen in G&O.

In de afgelopen maanden heeft G&O intensief contact onderhouden met de Aw en alle informatie uitgewisseld die de Aw inzicht gaf in het functioneren van onze organisatie. Dat leidde er in januari van dit jaar al toe dat de Aw zijn brief over het verscherpt toezicht op een aantal punten rectificeerde.

In de brief van 25 april 2024 wordt het verscherpt toezicht helemaal opgeheven. De Aw schrijft: “Dit alles leidt ertoe dat de Aw voldoende vertrouwen heeft in de governance, het risicobewustzijn en de interne beheersingsmaatregelen binnen G&O. Ook het nieuwe overleg tussen de Aw en G&O dat op 22 april 2024 heeft plaatsgevonden, heeft bijgedragen aan het herstel van het vertrouwen”. Het verscherpt toezicht is met ingang van 25 april 2024 opgeheven.

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: “Wij zijn blij dat de Aw het verscherpt toezicht heeft opgeheven en daarmee het vertrouwen uitspreekt in onze organisatie. Wij kunnen ons daardoor vanaf nu weer volledig concentreren op waar we goed in zijn: het beheren, verduurzamen en bouwen van betaalbare huurwoningen en het werken aan leefbare wijken in ’t Gooi, de Vechtstreek en Eemland. Dat zijn we natuurlijk ook de afgelopen maanden steeds blijven doen. Want we waren al met de goede dingen bezig en dat blijven we doen.”

Download hier brief van 25 april 2024 waarin de Aw het verscherpt toezicht opheft. Ook op de website van de Aw is alle informatie openbaar gemaakt.

Naar het overzicht
x