Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Al meer dan 300 gesprekken met de wooncoach
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Al meer dan 300 gesprekken met de wooncoach

Inmiddels zijn in alle gemeenten van de regio Gooi en Vechtstreek wooncoaches actief. Bewoners van 65 jaar en ouder die in een sociale huurwoning wonen, kunnen bij hen terecht. Voor een gerichte vraag, meer informatie of een gezellig praatje. Het blijkt een groot succes. In een jaar tijd zijn al meer dan 300 gesprekken gevoerd.

Vast aanspreekpunt

De wooncoach is een gezamenlijk initiatief van de Regio Gooi en Vechtstreek, de woningcorporaties en de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek met ondersteuning van de provincie Noord-Holland. Alle huurders van 65 jaar en ouder krijgen van hun woningcorporatie een uitnodiging voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Maar ook zonder zo’n uitnodiging kan men bij de wooncoach terecht. Projectleider Adelheid Ossewaarde is enorm trots op dit succes. ‘De reacties zijn erg enthousiast. Veel oudere bewoners zijn blij dat ze nu met al hun woonvragen terecht kunnen bij een vast aanspreekpunt.’

13 wooncoaches

Inmiddels zijn er zo’n 13 wooncoaches actief vanuit 7 woningcorporaties. ‘Vaak weten bewoners niet precies wat de mogelijkheden zijn qua wonen. Daarnaast willen ze hun familie of vrienden liever niet tot last zijn en durven ze daarom niet altijd om hulp te vragen. De wooncoach kan deze zorgen wegnemen door de juiste informatie te verstrekken. Tijdens de gesprekken wordt er besproken hoe mensen graag zouden willen wonen en wat zij hiervoor nodig hebben. Verder geven we antwoord op diverse vragen over woon-, zorg- en welzijnszaken’, vertelt wooncoach Hilde van Deutekom.

Nieuwe website

Op dit moment vinden er vanwege de coronamaatregelen tijdelijk geen huisbezoeken plaats. Maar bewoners kunnen nog steeds (video)bellen met de wooncoach voor al hun vragen. Sinds eind 2020 is er een gloednieuwe website in de lucht. Op www.wooncoach-gev.nl kunnen bewoners terecht voor het online maken van een afspraak met een van de wooncoaches. ‘En zodra de situatie het toelaat, komen we natuurlijk graag weer bij alle bewoners thuis, vult wooncoach Bianca van der Burgt aan.

Fotobijschrift: ‘Bewoonster (links) dolgelukkig in haar nieuwe woning met dank aan de wooncoach Hilde (rechts)’

Naar het overzicht
x