Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
16 tiny houses in Bunschoten weer stap dichterbij
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

16 tiny houses in Bunschoten weer stap dichterbij

Vorige week ondertekenden Maarten van Gessel van Woningcorporatie G&O en Ieke Selen van Tala, bouwer van natuurlijke woningen, de koopovereenkomst voor de 16 tiny houses voor het project In de Bocht. De tiny houses komen op de groenstrook tussen de Frits de Zwerver / Anne Frank en de Oostelijke Randweg in Bunschoten.

In de bocht

Het totale project genaamd ‘In de Bocht’ bestaat uit 16 tiny houses en 15 eengezinswoningen. Door Tala is de omgevingsvergunning inmiddels aangevraagd. De 15 eengezinswoningen worden uitgevoerd door Fijn Wonen en volgen in een later stadium. Voor de 16 tiny houses is gekozen voor de Flexwoning van Tala uit Broekland, met een woonoppervlakte van 33 vierkante meter. De woningen worden geplaatst voor een periode van minimaal 20 jaar. En is bedoeld voor onder andere starters op de woningmarkt.

                               

Flexwonen

Flexwonen op een tijdelijke locatie is een oplossing voor het grote woningtekort. Tala bouwt daarvoor drie types flexwoningen die zo stevig zijn dat ze verplaatst kunnen worden. Geen wegwerpwoningen, maar huizen van hoge kwaliteit waarbij alleen de locatie eventueel tijdelijk is. De woningen worden duurzaam en circulair gebouwd van 90 procent biobased materiaal. Alle tiny houses worden volledig prefab geproduceerd in eigen fabriek en geplaatst met minimale impact op de omgeving.

Uitbreiding aantal sociale huurwoningen

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel van G&O is blij met dit project. ‘We gaan de komende jaren door met het uitbreiden van het aantal sociale huurwoningen in Bunschoten, en gelukkig kan dat ook, want begin maart van dit jaar heeft de Minister van Volkshuisvesting bekendgemaakt dat onze ontheffing voor het ontwikkelen van woningen in de gemeente Bunschoten is verlengd tot 31 december 2030.’

Planning

Naar verwachting start de productie van de woningen eind van de zomer. In het laatste kwartaal van dit jaar worden ze naar verwachting geplaatst. Meer informatie over verhuur volgt te zijner tijd. 

Naar het overzicht
x