Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woonstichting Laren fuseert met Het Gooi en Omstreken
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Woonstichting Laren fuseert met Het Gooi en Omstreken

Vrijdag 24 november nam Woningbouwvereniging Laren tijdens een feestelijke slotbijeenkomst afscheid van de vereniging, haar leden en huurders. Bestuurders Hugo Behnken en Gerard van Diemen overhandigden symbolisch de voorzittershamer aan Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in Hilversum.


101-jarig bestaan

Onlangs verleende de Autoriteit Woningcorporaties haar goedkeuring aan de voorgenomen fusie tussen Woonstichting Laren en Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. De Larense Woningbouwvereniging, die na 101 jaar bestaan werd omgezet in Woonstichting Laren, houdt op te bestaan. Vanaf 1 januari 2018 neemt Het Gooi en Omstreken het beheer van de ruim 600 woningen over van de Alliantie. ‘We zijn blij dat we de zorg voor onze huurders en de Larense volkshuisvesting aan een goede partij als Het Gooi en Omstreken kunnen overdragen’, vertelt Hugo Behnken.

Hoge opkomst
Veel leden en huurders van de voormalige Woningbouwvereniging Laren bezochten de feestelijke slotbijeenkomst onder het genot van een hapje en een drankje. Het feest vond plaats in de Blokhut in Laren, waar de leden jarenlang bijeenkwamen. De Larense wethouder Ton Stam bedankte bestuurders Hugo Behnken en Gerard van Diemen voor hun jarenlange inzet. ‘Ik ga ervan uit dat de belangen van de sociale huisvesting in Laren bij Het Gooi en Omstreken in goede handen zullen zijn’, vertelt Ton Stam. De avond werd muzikaal omlijst door het rondreizende muziekgezelschap van The Balcony Players.


Warm ontvangst

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel van Het Gooi en Omstreken is erg blij met de fusie. Hij verwacht de Larense bevolking nog beter van dienst te kunnen zijn. ‘Het Gooi en Omstreken is een corporatie met maatschappelijk gedreven medewerkers die gaan waarvoor de organisatie is opgericht: betaalbaar, comfortabel en duurzaam wonen voor mensen met een bescheiden inkomen. Ik kijk ernaar uit om alle nieuwe huurders te mogen verwelkomen.’

 

Naar het overzicht
x