Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Verhuizen in coronatijd
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Verhuizen in coronatijd

Een bijzondere tijd voor bewoners van de 26 nieuwe eengezinswoningen op Rengerswetering Eiland 3. Het project in Bunschoten-Spakenburg werd door Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken midden in coronatijd opgeleverd. Dat betekent voor de nieuwe huurders ook verhuizen in coronatijd. Bilal (26) en zijn vrouw Yasmina (23) gingen het avontuur aan. 

Handtekening op afstand

‘Bilal en Yasmina stonden al langere tijd ingeschreven op WoningNet. Toen kwam ineens dit huis voorbij. Vanwege de coronamaatregelen werden bezichtigingen zoveel mogelijk beperkt. Bilal en Yasmina waren een van de gelukkigen die hun huis in het echt konden bekijken. ‘We hielden rekening met de anderhalve meter en de papieren werden op de keukentafel getekend’. De sleutels legde verhuurmakelaar Hilde van tevoren op de keukentafel. Zo was er geen contact tijdens de overdracht. ‘We zijn hartstikke blij met ons nieuwe huis’, zegt Bilal.

In de rij voor verf

Na het tekenen van de papieren kon het klussen beginnen. Het stel wilde gelijk aan de slag. Maar door de nieuwe coronamaatregelen stonden er lange rijen bij de bouwmarkt. Bilal was niet de enige die op het idee kwam om verf te halen. ‘Ik moest een tijd wachten voordat ik naar binnen kon’ vertelt hij. Eenmaal binnen bleken veel spullen uitverkocht. ‘Ik had verf nodig, maar dat was simpelweg op’, vertelt Bilal. Na een aantal rondjes langs verschillende bouwmarkten kwamen ze alsnog aan de benodigde spullen. Zo kon het klussen alsnog beginnen.

Dozen uitpakken

Op dit moment staan veel spullen nog in dozen. Bilal en Yasmina zijn druk bezig met het inrichten van hun eigen plekje. ‘Alles is zo nieuw en goed geregeld’. Zo liggen er zonnepanelen op het dak. Maar ook de tuin valt in de smaak. ‘We weten nog niet wat we met de tuin gaan doen. Eerst maar eens alles rustig uitpakken en een plek geven.’

Naar het overzicht
x