Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Van Erfgooiers fuseert met Het Gooi en Omstreken en neemt feestelijk afscheid van leden en huurders
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Van Erfgooiers fuseert met Het Gooi en Omstreken en neemt feestelijk afscheid van leden en huurders

Vrijdag 23 november nam de Larense Woningbouwvereniging Van Erfgooiers tijdens een feestelijke slotbijeenkomst afscheid van de vereniging, haar leden en huurders. Voorzitter Marijke Willemsen overhandigde symbolisch de voorzittershamer aan Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in Hilversum.

101-jarig bestaan
Onlangs verleende de Autoriteit Woningcorporaties haar goedkeuring aan de voorgenomen fusie tussen Van Erfgooiers en Het Gooi en Omstreken. De Larense Woningbouwvereniging, die vorig jaar haar honderdjarig bestaande vierde, houdt daarmee op te bestaan. Vanaf 1 december 2018 neemt Het Gooi en Omstreken de bijna 300 woningen over. ‘We zijn blij dat we de zorg voor onze huurders en de Larense volkshuisvesting aan een goede partij als Het Gooi en Omstreken kunnen overdragen’, vertelt voormalig voorzitter Marijke Willemsen.

Hoge opkomst
Veel leden en huurders van de voormalige Woningbouwvereniging Van Erfgooiers bezochten de feestelijke slotbijeenkomst onder het genot van een hapje en een drankje. Het feest vond plaats in De Blokhut van Ons Genoegen in Laren. De Larense wethouder Ton Stam bedankte het bestuur voor hun jarenlange inzet. ‘Dit is een bijzonder moment. Ik heb heel veel vertrouwen in Het Gooi en Omstreken en we hebben het afgelopen jaar goede afspraken gemaakt met elkaar.’

Lokaal verankerd
Eind 2017 fuseerde Het Gooi en Omstreken al met voormalige Woningbouwvereniging Laren. Door de fusie met Van Erfgooiers is Het Gooi en Omstreken de enige actieve woningcorporatie in Laren. Directeur-bestuurder Maarten van Gessel heet de nieuwe Larense huurders van harte welkom. ‘Het Gooi en Omstreken is sterk lokaal verankerd. Wij vinden het heel belangrijk dat onze huurders in een goede en betaalbare woning wonen, in een prettige buurt. Met deze fusie zijn wij nog beter in staat om de volkshuisvestelijke opgaven in Laren uit te voeren. De sociale huursector in Laren is nu met 15% klein. We staan klaar om te investeren in nieuwe betaalbare huurwoningen.’

Fotobijschrift: v.l.n.r. wethouder Ton Stam, voormalig voorzitter Marijke Willemsen en Maarten van Gessel (directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken)

Naar het overzicht
x