Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Tips voor koude dagen
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Tips voor koude dagen

Onze Servicedienst geeft u graag tips om te voorkomen dat uw kranen- en of leidingen bevriezen bij winterse temperaturen.

Buitenkraan afsluiten
Nu het ’s nachts weer gaat vriezen, is het verstandig om tijdig de buitenkraan af te sluiten. En wanneer de watermeter buiten ligt, isoleer deze dan goed. Zo voorkomt u dat de leidingen bevriezen en dat u kosten moet maken om de eventuele schade te laten herstellen.

Laat leidingen niet bevriezen
Wanneer u ‘s winters gaat slapen of uw woning verlaat, zet de verwarming dan op een lagere temperatuur. Gaat u op vakantie? Laat de verwarming dan minimaal op 14 graden staan. U voorkomt hiermee bevriezing van de waterleiding. En dat scheelt een hoop ellende bij thuiskomst.

Goed ventileren
Er is een verschil tussen ventileren en luchten. Ventileren gaat verder dan frisse lucht in huis halen door even een raam open te zetten. Het betekent dat u de lucht in huis continu ververst. Dit is ook van belang bij geïsoleerde woningen, ook dubbelglas kan beslaan.
De luchtvochtigheid in huis loopt namelijk op als er niet goed wordt geventileerd. Een te hoge luchtvochtigheid koelt uw huis af, waardoor u juist meer moet stoken om het warm te houden. Goed isoleren en goed ventileren zijn dus belangrijk om uw energierekening laag te houden, maar ook voor uw gezondheid. 

Naar het overzicht
x