Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Start bouw De Haven in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Start bouw De Haven in Bunschoten

Op maandag 4 april werd het officiële startsein gegeven voor het nieuwbouwproject ‘De Haven’ in Bunschoten. De bestaande woonblokken bij het Woon- en Zorgcentrum maken plaats voor acht nieuwe woongebouwen. Het Gooi en Omstreken neemt de eerste drie hiervan voor haar rekening, bestaande uit 47 appartementen.

Speech
Paul Sneep (directeur-bestuurder De Haven), Jos Flemminks Smid (directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken) en de burgemeester gaven allen een korte speech. Hierin werd onder meer ingegaan op de geschiedenis van het Woon- en Zorgcentrum, de rol van de woningcorporatie en de beleving van huidige bewoners. Met de herontwikkeling voldoet het complex weer aan de nieuwe eisen en gaat met haar bewoners een nieuwe toekomst tegemoet.

De appartementen
Het Gooi en Omstreken realiseert in totaal 47 appartementen die geschikt zijn voor senioren. Van de appartementen zijn er 12 met drie kamers (oppervlakte circa 75 M2) en 35 met twee kamers (oppervlakte circa 49 M2). De drie gebouwen bestaan elk uit drie lagen. De driekamerappartementen bevinden zich op de bovenste laag.

Planning
Naar verwachting start de bouw van de eerste twee gebouwen in mei 2016. De bouwtijd bedraagt ongeveer een jaar. Daarna, in het eerste kwartaal van 2017, volgt de bouw van het derde en vierde gebouw.

Meer informatie
Uitgebreidere informatie over het project vindt u op de Projectpagina.

Naar het overzicht
x