Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Sleutel voor huurders nieuwe woningen Drakenburgerweg in Baarn
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Sleutel voor huurders nieuwe woningen Drakenburgerweg in Baarn

Op donderdag 8 december ontving Monique Groenensteijn als eerste huurder de sleutels van haar nieuwe woning aan de Drakenburgerweg in Baarn. Zij is de gelukkige nieuwe bewoner van een van de 13 sociale eengezinswoningen die woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft gebouwd op de locatie van de vroegere gemeentewerf.

Energiezuinige eengezinswoningen
De ruime, moderne woningen zijn gebouwd in jaren 70 stijl en hebben een woonoppervlakte van 95m² tot 106m². De woningen zijn voorzien van driedubbel glas en hebben zeer goed geïsoleerde buitengevels. Hierdoor voldoen ze aan de nieuwste energienormen zonder dat er gebruik is gemaakt van extra techniek zoals zonnepanelen of een warmteterugwinning installatie. Het Gooi en Omstreken kiest er bewust voor om de energienormen van woningen te behalen met hogere isolatiewaardes en zo min mogelijk installaties. In de toekomst kan dan met eenvoudige toevoegingen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen de energieprestatie van de woning verder verbeterd worden. De woningen zijn gebouwd door Nikkels Bouwbedrijf uit Twello.

Betaalbaarheid en belangstelling

In september en oktober zijn de eengezinswoningen via www.hureninbaarn.nl aangeboden aan woningzoekenden. Met een sociale huurprijs tussen de € 601,26 en € 628,76 per maand zijn de woningen bereikbaar voor mensen met lagere- en middeninkomens. De belangstelling was dan ook groot. Per woning hebben er tussen de 60 en 112 woningzoekenden gereageerd en bij de oplevering van het project zijn alle woningen verhuurd.

Naar het overzicht
x