Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Prima score Aedes benchmark 2016 voor Het Gooi en Omstreken

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken scoort ook dit jaar goed in de benchmark van branchevereniging Aedes. De prestaties van corporaties op het gebied van klanttevredenheid en kosten voor de bedrijfsvoering worden in dit onderzoek met elkaar vergeleken.

 

Prestaties Het Gooi en Omstreken
Huurders van Het Gooi en Omstreken waarderen de dienstverlening met een 7,7. Niet alleen is dit cijfer een verbetering ten opzichte van vorig jaar, ook ligt dit boven het landelijk gemiddelde. De netto bedrijfslasten bij Het Gooi en Omstreken zijn verder gedaald naar € 645,- per verhuureenheid per jaar. Dit is aanzienlijk beter dat het landelijk gemiddelde van € 853,-. Met deze prestatie komt Het Gooi en Omstreken op een totale benchmarkscore van BA, net achter de koplopers. Dit betekent dat de corporatie landelijk gezien tot de betere woningcorporaties behoort.

 

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken: "Mede door de lage bedrijfslasten zijn we in staat om onze woningen te verduurzamen en te blijven investeren in betaalbare nieuwbouw, een resultaat waar we trots op zijn.”

 

Benchmark Aedes
Aan het vergelijkingsonderzoek deden dit jaar 309 corporaties mee. Zij vertegenwoordigen bijna alle verhuureenheden (97,6%) in de corporatiesector. Ruim 170.000 huurders gaven een oordeel over hun corporatie. De resultaten leiden tot een A, B of C score waarbij A de kopgroep is en C de staartgroep. Landelijk gezien valt op dat de bedrijfslasten van woningcorporaties verder gedaald zijn. Het aantal betaalbare woningen is gestegen met 0,6% én nieuwe huurders zijn meer tevreden dan vorig jaar.

 

Met de Aedes-benchmark kunnen woningcorporaties hun prestaties meten, vergelijken en verbeteren. In de Benchmark tellen een aantal zaken mee: de beoordeling van de corporatie door de huurders, de gemiddelde bedrijfskosten per verhuureenheid, het woningonderhoud, maar ook wordt de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen onderzocht. Zo kunnen gemeenten, huurders en maatschappelijke partners inzicht krijgen in hoe de corporaties hun middelen besteden. Meer informatie over de benchmark en de scores is te vinden op www.aedes.nl.

Naar het overzicht
x