Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Oplevering Stroomzijde
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Oplevering Stroomzijde

Na slechts zes maanden bouwen staan ze er; 13 prachtige, ruime eengezinswoningen van Het Gooi en Omstreken aan de Stroomzijde in De Blaricummermeent. Op maandag 14 december is dit op feestelijk wijze gevierd. Daarbij reikten Wethouder Anne-Marie Kennis en Pieter Smeijer van Het Gooi en Omstreken de eerste sleutel uit aan de gelukkige nieuwe bewoners. Met enthousiasme knipten de jongste nieuwe bewoners samen met de wethouder het lint door.

Dynamiek op de woningmarkt

De 13 eengezinswoningen zijn verhuurd in de sociale sector met een gemiddelde kale huurprijs van circa € 665,- (prijspeil 2015). De belangstelling van woningzoekenden was bij de verhuur groot, er waren maar liefst 1229 inschrijvingen. De woningen zijn uitsluitend toegewezen aan huishoudens met 3 of meer personen. Van de nieuwe bewoners zijn er 11 afkomstig uit Blaricum en twee uit Huizen, met (werk) binding met Blaricum. Zes van hen laten een huurwoning van Het Gooi en Omstreken achter in Blaricum, dit leidt tot een goede doorstroming in de gemeente.

De woningen, ontwerp en realisatie
Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een ruime zolder met vaste trap en een groot dakraam. De ontwikkelende bouwer Klaassen heeft voor het ontwerp van de woningen Loko Architecten uit Arnhem ingeschakeld. Voor de woningen is gebruik gemaakt van het ‘Klaassen concept’; CasaVita. Dit concept is specifiek gemaakt voor de locatie en heeft een prachtig ontwerp opgeleverd heeft dat qua uitstraling goed past in De Blaricummermeent. Deze mooie nieuwe wijk is gelegen tussen het Gooimeer en het oude Blaricumse dorp.

Actuele nieuwbouwprojecten
Het Gooi en Omstreken heeft op dit moment nog twee nieuwbouwprojecten in uitvoering in Blaricum. In Blaricum Bijvanck realiseert de corporatie 30 appartementen in appartementencomplex ‘De Balken’. Aan het Paardenkastanjeplein in De Blaricummermeent worden nog eens 18 appartementen gebouwd in appartementencomplex ‘De Bolster’. Actuele informatie over deze bouwprojecten staat op www.gooienom.nl.

Naar het overzicht
x