Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Oplevering 8.000e woning
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Oplevering 8.000e woning

8 mei jl. was een mijlpaal voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van 15 appartementen in De Blaricummermeent verhuurt de corporatie inmiddels 8.000 woningen. Dit is symbolisch gevierd met de overhandiging van een grote sleutel door Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, aan mevrouw Van Wijk, een nieuwe bewoonster.

Sociale huur in De Blaricummermeent

De afgelopen jaren heeft Het Gooi en Omstreken volop geïnvesteerd in nieuwbouw in Blaricum. In De Blaricummermeent werden de afgelopen jaren 108 sociale huurwoningen gebouwd en opgeleverd. Onder meer 18 appartementen in complex ‘De Bolster’ en 16 eengezinswoningen aan het Laantje van Heijenbrock. De 15 appartementen aan de Erfgooiersdreef zijn het recentste project. Alle woningen van 80m2 zijn zeer energiezuinig en gasloos. De leefruimte (woonkamer en keuken) is ruim en er zijn geen drempels aanwezig.

Doorstroming op gang

Het Gooi en Omstreken wil graag de doorstroming in de sociale huurwoningen bevorderen. De 15 appartementen in De Blaricummermeent zijn hiervan een mooi voorbeeld. Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan bewoners die een sociale huurwoning achterlaten. Er waren maar liefst 850 reacties waarvan 200 doorstromers (huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten). Mevrouw Van Wijk woonde in een eengezinswoning in Blaricum Bijvanck. Deze woning werd voor haar te groot en ook het traplopen ging steeds moeilijker. Het 3-kamerappartement in De Blaricummermeent is voor haar dan ook een uitkomst. De eengezinswoning in de Bijvanck kan nu weer worden verhuurd aan een jong gezin, dat op zoek is naar een sociale huurwoning.

1.000 woningen in 10 jaar
De druk op de sociale woningmarkt is groot. Het Gooi en Omstreken heeft zich daarom ten doel gesteld om de komende 10 jaar 1.000 nieuwe sociale huurwoningen te ontwikkelen in haar werkgebied (Blaricum, Baarn, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren). Om deze uitbreidingen te realiseren is de corporatie continue op zoek naar nieuwe locaties.

Woongebouw 2e Oor
Een voorbeeld van een nieuw project is woongebouw 2e Oor in De Blaricummermeent. In samenwerking met Sherpa is Het Gooi en Omstreken momenteel bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Alle betrokken partijen zijn positief over de voorgenomen ontwikkeling. De 28 appartementen zijn bestemd voor bewoners van Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019.

Naar het overzicht
x