Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Nieuwe site WoningNet

Het zoeken naar een sociale huurwoning wordt  gemakkelijker en vooral persoonlijker. De gezamenlijke woningcorporaties Gooi en Vechtstreek lanceren dit jaar de vernieuwde website van WoningNet: www.woningnet.nl. Dagelijks nieuw woningaanbod op maat en direct inzicht in de slaagkans, zijn een greep uit de vernieuwingen voor woningzoekenden.

Persoonlijk woningaanbod
Op de vernieuwde site zien woningzoekenden het aanbod dat aansluit bij hun woonwensen. Bezoekers vullen daarvoor eerst eenmalig hun gegevens en woonwensen in, die zij op elk moment kunnen aanpassen. Bij elke aangeboden woning staat hoeveel kans een woningzoekende heeft om deze te bemachtigen op basis van zijn ingevulde gegevens, de zogenaamde ‘slaagkans’. De optie ‘aanbevolen woningen’ laat woningen zien waarbij de slaagkans groter is, maar die misschien niet helemaal voldoen aan de woonwensen. Bijvoorbeeld in een plaats naast de voorkeurslocatie. De site heeft daarnaast nog veel meer nieuwe, handige opties.

Aanbod per email
Naast de nieuwe zoekopties op de site en het aanmaken van een persoonlijk account, kunnen woningzoekenden zich via www.woningnet.nl gratis abonneren op het aanbod per e-mail, dat twee keer per week wordt verzonden. In deze e-mail staat een actueel overzicht van sociale huurwoningen, die aan hun woonwensen, zoals opgegeven in hun persoonlijk account, voldoet. Zo worden zij automatisch op de hoogte gehouden van beschikbare woningen.

Geen internet
De corporaties zetten zich extra in om woningzoekenden te bereiken en te informeren die geen computer hebben. Woningzoekenden die het afgelopen jaar het aanbod per post ontvingen en die niet via de site, maar met een papieren woonbon of via de telefoon reageerden, worden persoonlijk begeleid. In overleg met hen wordt gekeken naar een oplossing op maat, omdat met de lancering van de vernieuwde site het postabonnement komt te vervallen.

Naar het overzicht
x