Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Mooier, duurzamer en veiliger wonen aan de Brinkweg in Hilversum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Mooier, duurzamer en veiliger wonen aan de Brinkweg in Hilversum

Het afgelopen jaar hebben de woningen aan de Brinkweg, Weversweg en Kolenstraat in Hilversum een ware metamorfose ondergaan. Het Gooi en Omstreken heeft groot onderhoud uitgevoerd, waarbij de leefbaarheid, duurzaamheid en uitstraling van de woningen zijn verbeterd. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond. Om dat te vieren werd op 27 november een feest georganiseerd voor alle buurtbewoners.

Flinke opknapbeurt

Tijdens de werkzaamheden aan de 68 woningen is veel aandacht besteed aan het bevorderen van de leefbaarheid, duurzaamheid en uitstraling van de woningen. Op het eerste gezicht waren de kozijnen aan vervanging toe. Tijdens de inventarisatie in de buurt kwamen meer punten naar voren. “We besloten toen meerdere onderdelen mee te nemen en het project groter aan te pakken. Dit is terug te zien in de trappenhuizen die nu zijn afgesloten zodat deze niet meer voor iedereen toegankelijk zijn”, vertelt projectleider Manuel van de Veen. Ook zijn de balkons en galerijen onder handen genomen en is overal het ventilatiesysteem vervangen. “Na ruim een jaar groot onderhoud is de Brinkweg weer klaar voor de toekomst, dit bevordert het woonplezier, een belangrijk speerpunt in ons Koersplan”, benadrukt Manuel van de Veen.

Prijsvraag trappenhuis
De buitenkant van het complex is inmiddels in een compleet nieuw jasje gestoken. In een van de vernieuwde afgesloten trappenhuizen is er nog wat ruimte over onder de trap. Bewoners konden via een prijsvraag meedenken over een geschikte invulling hiervan. Twee bewoners stelden hun eigen kunst beschikbaar om op deze plek te plaatsen. Deze ideeën werden beloond met een kunst- en cultuurbon, uitgereikt door Maarten van Gessel directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken. De kunst wordt in de komende weken geplaatst en op eigen initiatief van buurtbewoners steeds gewisseld.

Meer informatie

Een volledig overzicht van de werkzaamheden staat op: https://www.wonenbijgeno.nl/actueel/groot-onderhoud.

Naar het overzicht
x