Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Metamorfose voor Schoolstraat
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Metamorfose voor Schoolstraat

De 60 senioren woningen van Het Gooi en Omstreken aan de Schoolstraat hebben een ware metamorfose ondergaan. De buitenzijde heeft een frisse, kleurrijke uitstraling gekregen en alle woningen zijn energiezuiniger gemaakt. Ze kunnen zo weer jaren vooruit! Op 8 september is dit samen met bewoners en genodigden gevierd met de onthulling van een nieuwe naam: De Prinsenhof.

Kleurig ontwerp
Gekozen is om het metselwerk van de woningen aan de buitenzijde te keimen (schilderen). Hierbij zijn geel- en roodtinten gebruikt die goed passen binnen het omliggende straatbeeld. Elk blokje woningen is een andere kleur gegeven zodat het gebouw een wat ‘luchtiger’ geheel vormt. Verder zijn ook de balkons verlaagd en voorzien van een glazen balustrade. Er is nieuwe zonwering aangebracht en de hoofdentree is vernieuwd.

Energiebesparende werkzaamheden
Naast het verfraaien van de buitenzijde zijn er ook een aantal energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn onder meer de bestaande kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met geluiddempend (HR++)glas. De collectieve installaties voor verwarming en tapwater zijn verbeterd en het mechanisch ventilatiesysteem is vervangen.

Nieuwe naam
Bijzonder is dat de nieuwe naam ‘De Prinsenhof’ door de bewoners zelf is bedacht en uitgekozen. Hen werd gevraagd om een idee voor een nieuwe naam in te sturen, waaruit vervolgens een selectie is gemaakt. Op basis van de meeste stemmen is uiteindelijk De Prinsenhof als winnaar uit de bus gekomen.

Ruim 1.700 woningen energiezuiniger
Sinds 2013 heeft Het Gooi en Omstreken al ruim 1.700 woningen energetisch verbeterd. In 2015 worden nog eens ruim 900 woningen in diverse gemeenten energiezuiniger gemaakt. Het uitgangspunt bij de energieprojecten is het behalen van een gemiddelde Energie Index (E.I.) van 1,25. Dit staat gelijk aan een voormalig energielabel-B. Meer informatie over de energieprojecten vindt u hier>

Naar het overzicht
x