Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Let op: laat niet zomaar onbekenden binnen
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Let op: laat niet zomaar onbekenden binnen

Het komt helaas steeds vaker voor: babbeltrucs. Misleidende praatjes en valse redenen om een woning binnen te komen. In veel gevallen zijn oudere mensen het slachtoffer. In dit bericht vijf tips om babbeltrucs te slim af te zijn.

Hoe herkent u onze medewerkers in de wijk?
Het Gooi en Omstreken wil dat haar medewerkers herkenbaar zijn tijdens hun werk in de wijk. Al onze medewerkers dragen daarom zichtbaar het logo van Het Gooi en Omstreken. Dit kan op een bedrijfsjas zijn of op de bedrijfsauto. Bovendien laten we altijd een ID-pasje zien. U mag ons daar altijd naar vragen.

Tips

  1. Wees alert op babbeltrucs. Wordt u iets gevraagd waardoor een onbekende toegang tot uw woning krijgt, wees dan op uw hoede.
  2. U bent altijd vrij om te zeggen dat het bezoek niet uitkomt, of dat u geen belangstelling heeft om op de vraag in te gaan.
  3. Vaak komen mensen aan de deur om geld vragen. Denk alleen maar aan de collectes. Zorg ervoor dat u voor dit doel wat geld in de gang heeft liggen, zodat u niet naar binnen hoeft om uw portemonnee te halen.
  4. Zorg ervoor dat er geen interessante spullen in de gang liggen, zoals autosleutels, portemonnees in jaszakken, etc.
  5. Wanneer u besluit toch even de woonkamer in te gaan om iets te halen, doe dan gerust de voordeur even dicht. Zeg daar eventueel bij dat u bang bent dat de hond anders wegloopt.

Twijfel? Bel ons!
Twijfelt u als iemand zegt dat hij bij u in huis een klus moet doen of vindt u de situatie verdacht? Neem dan direct contact met ons op via (035) 672 66 99. Of bel het alarmnummer van de politie 1-1-2.

Naar het overzicht
x