Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Inschrijving appartementen Rengerswetering eiland 3 start 24 april
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Inschrijving appartementen Rengerswetering eiland 3 start 24 april

Ook in tijden van corona gaat voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken de bouw van nieuwbouwprojecten gewoon door. Door samen met de aannemer goede afspraken te maken, blijft het voor ons mogelijk om verder te werken. Zo ook bij ons gloednieuwe appartementencomplex op eiland 3 van Rengerswetering in Bunschoten. Vrijdag 24 april start op WoningNet de inschrijving hiervoor. Belangstellenden kunnen zich tot en met dinsdag 5 mei inschrijven. De woningen worden deze zomer opgeleverd.

Energiezuinig en zonder gasaansluiting

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: ‘We zetten ons in voor een duurzame woningvoorraad, daarom worden alle appartementen energiezuinig en zonder gasaansluiting gerealiseerd. Dit betekent dat er alleen elektrisch (op inductie) gekookt kan worden. Een lucht/water-warmtepomp zorgt voor de verwarming van de appartementen. En zonnepanelen voorzien de algemene ruimten en de lift in het complex van stroom.' 

Betaalbare twee- en driekamerappartementen

Het appartementencomplex bestaat uit vier woonlagen en biedt ruimte aan twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 54 tot 70 vierkante meter. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte en een berging. Het complex beschikt over een lift en op de begane grond is een parkeerruimte voor scootmobielen. De huurprijzen beginnen vanaf 586 euro, exclusief servicekosten.

Toekomstige bewoners

De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur en worden specifiek ingezet om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Doorstroming betekent dat huurders verhuizen naar een huis dat beter bij hun persoonlijke situatie past. ‘Door voorrang te geven aan 55-plussers die een huurwoning van een woningcorporatie in Bunschoten achterlaten, hopen we dat er meer woningen vrijkomen voor gezinnen en starters. Een win-winsituatie voor iedereen,’ aldus Maarten van Gessel.

Veiligheid en gezondheid staan voorop

Verhuurmakelaar Hilde van Deutekom: ‘De veiligheid en gezondheid van onze huurders en medewerkers staan voorop en daarom houden we ons uiteraard aan de coronamaatregelen van het RIVM. Zo gaan groepsbezichtigingen niet meer door, in plaats daarvan vinden er één op één-bezichtigingen plaats. En de sleutels worden één voor één uitgedeeld om op die manier zo min mogelijk mensen tegelijkertijd bij elkaar te hebben.’

Inschrijving via WoningNet

De exacte huurprijzen en toewijzingscriteria staan in de advertentie op WoningNet Eemvallei. Op vrijdag 24 april verschijnt de advertentie voor deze appartementen op www.woningneteemvallei.nl. Belangstellenden kunnen zich tot en met 5 mei inschrijven.

Naar het overzicht
x