Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Hoogste punt Het Pakhuys
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Hoogste punt Het Pakhuys

Op maandag 20 april vierde Het Gooi en Omstreken, samen met genodigden, het hoogste punt van nieuwbouwproject ‘Het Pakhuys' in Bunschoten.

Officiele handeling
Om deze mijlpaal te symboliseren zijn vier vlaggen in de top gehesen door Wethouder Nagel, de heer Flemminks Smid (directeur- bestuurder Het Gooi en Omstreken) en de directeuren van ontwikkelaar De Bunte en bouwer Nikkels.

Het Pakhuys
Het appartementencomplex ligt op een prachtige plek op het tweede eiland van de nieuwe woonwijk Rengerwetering. Geïnspireerd door de locatie heeft architectenbureau Geesink Weusten een eigentijds ontwerp gemaakt met een knipoog naar het verleden. Met hijsbalken in de gevel en hoge ramen is het een moderne versie van een 17de eeuws Amsterdams grachtenpand. Het appartementencomplex is ontwikkeld door projectontwikkelaar De Bunte en wordt gebouwd door bouwbedrijf Nikkels.

De appartementen
Met de bouw van Het Pakhuys realiseert Het Gooi en Omstreken 33 nieuwe, energiezuinige huurappartementen voor de sociale sector. Het gemiddelde woonoppervlak per woning is ruim 77 vierkante meter. Alle appartementen krijgen twee slaapkamers, een badkamer, woonkamer met open keuken en balkon, berging met CV en wasmachineopstellingen. De fietsenberging bevindt zich op de begane grond. De huurprijs van de appartementen ligt gemiddeld rond de €600,-.

Planning en verhuur
Naar verwachting is de bouw van Het Pakhuys klaar in oktober 2015. De woningen worden in mei van dit jaar te huur aangeboden via www.woningneteemvallei.nl. Het Gooi en Omstreken adviseert geïnteresseerden om zich alvast in te schrijven als woningzoekende bij WoningNet.

 

Naar het overzicht
x