Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
 Het Gooi en Omstreken wint award duurzaamheid
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken wint award duurzaamheid

Het Gooi en Omstreken heeft dankzij haar verduurzamingsprogramma de Atriensis Award gewonnen voor de corporatie met het meest energiezuinige woningbezit (regio West). Deze award werd donderdag 8 maart uitgereikt. Projectleider Manuel van de Veen van Het Gooi en Omstreken nam de award in ontvangst.

Vooruitstrevend

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, ziet de oorkonde als bevestiging voor het gevoerde duurzaamheidsbeleid. ‘We zijn enorm trots op dit bereikte resultaat. Het Gooi en Omstreken is vooruitstrevend op het gebied van verduurzaming en energieverbetering. We hebben de laatste jaren bijna de helft van onze woningen verduurzaamd zonder huurverhoging en hebben nu een gemiddelde energie-index van 1,30 (voormalig Label B). Dit betekent dat de woonlasten voor onze huurders zijn gedaald en hun wooncomfort is verbeterd.’

Energiemonitor
De Energiemonitor is de basis voor de Atriensis Award. Daarin worden actuele energieprestaties van deelnemende corporaties weergegeven en vergeleken met voorgaande jaren en het sectorgemiddelde. Hierbij wordt rekening gehouden met het bouwjaar van het bezit van de corporatie. Inmiddels nemen meer dan 100 corporaties deel aan deze Energiemonitor met in totaal zo’n 800.000 woningen. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken is voor de regio West als beste beoordeeld.

Naar het overzicht
x