Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken steunt initiatief voor meer opleidingsplekken in de bouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken steunt initiatief voor meer opleidingsplekken in de bouw

Het Gooi en Omstreken slaat samen met gemeenten, woningcorporaties en vakopleidingen in de regio Utrecht de handen ineen om te zorgen voor voldoende personeel in de bouw. Het Stimuleringsfonds Leren Werken regio Utrecht (Stifo) en alle negen woningcorporaties die verenigd zijn bij de Samenwerkende Woningcorporaties Eem- en Gelderse Vallei (SWEV) hebben op 12 september 2018 via een intentieverklaring met elkaar afgesproken om meer opleidingsplekken te creëren voor leerlingen en zij-instromers. 


Leer-werkplekken 
De bouw-, schilder en installatiebranche kampt met enorme tekorten aan personeel. Daarom nemen woningcorporaties, waaronder Het Gooi en Omstreken, nu het voortouw. Bij renovatie- en duurzaamheidsprojecten die zij de komende jaren gaan aanbesteden, worden bouwbedrijven gevraagd om te werken met onder meer leerlingen en zij-instromers. Door deze afspraak ontstaan er veel interessante leerwerkplekken. Denk aan plekken voor een leerling-timmerman, beginnend installatiemonteur, allround bouwmedewerker voor isolatie of servicemedewerker voor gebouwen.

 

Samenwerking 
Maarten van Gessel, directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken, is erg blij met deze samenwerking. ‘Om onze enorme verduurzamingsopgave te behalen hebben we voldoende personeel nodig in de bouw- en technieksector. Dit initiatief is noodzakelijk om in de toekomst goed opgeleide vaklieden te hebben. Ik ben blij dat woningcorporaties, gemeenten en vakopleidingen nu gezamenlijk in actie komen.’

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Wethouder Alice Kok-van de Geest en directeur-bestuurder Maarten van Gessel (Het Gooi en Omstreken)

.

Naar het overzicht
x