Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken, Sherpa, Van Wijnen en gemeente Blaricum realiseren woonruimte voor mensen met een zorgvraag in De Blaricummermeent
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken, Sherpa, Van Wijnen en gemeente Blaricum realiseren woonruimte voor mensen met een zorgvraag in De Blaricummermeent

Dit najaar start de bouw van een wooncomplex voor mensen met een zorgvraag in De Blaricummermeent. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, zorginstelling Sherpa, bouwbedrijf Van Wijnen en de Gemeente Blaricum hebben zich hard gemaakt om dit initiatief te realiseren. Op 9 september werd de koop-, huur- en bouwteamovereenkomst met trots ondertekend.

Fijne woning voor iedereen
Het woongebouw komt in deelgebied ‘2e Oor’, ook bekend als ‘G2’ in de nieuwbouwwijk De Blaricummermeent. Dit is het deelgebied direct achter restaurant Bruis in Blaricum. Het gaat in totaal om dertig appartementen (waaronder een gezamenlijke huiskamer) bestemd voor cliënten van zorginstelling Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De toekomstige bewoners krijgen hier de zorg en begeleiding die ze nodig hebben.

Sociale hart laten kloppen
“Met de bouw van dit wooncomplex en de samenwerking met een zorginstelling laten we ons sociale hart echt kloppen”, vertelt wethouder Anne-Marie Kennis van de Gemeente Blaricum. Ontwikkelingsmanager van Het Gooi en Omstreken Martijn Ketelaar vult aan: “Samen bouwen we aan een fijne woning voor mensen met een zorgvraag, dit past perfect bij de ambities van Het Gooi en Omstreken om kwetsbare doelgroepen te huisvesten en het aantal woningen uit te breiden. We zijn dan ook trots hier een bijdrage aan te kunnen leveren”.

Gezamenlijk initiatief
Het Gooi en Omstreken, Sherpa, Van Wijnen en de Gemeente Blaricum hebben gezamenlijk het initiatief genomen huisvesting voor cliënten van Sherpa te ontwikkelen in De Blaricummermeent. “Een unieke samenwerking die het belang van de ontwikkeling van woningen voor deze doelgroep onderstreept”, vertelt Ruben Velema, Strategisch Manager Huisvesting bij Sherpa.

Vertrouwd beeld in de straat
De architectuur van de nieuwe appartementen sluit aan op de huidige stijl van de woonwijk De Blaricummermeent en Restaurant Bruis. “Zo past het wooncomplex binnen het vertrouwde beeld in de straat, een mooie bouwopgave”, vertelt Cor Verwoert, Hoofd Planvorming bij Van Wijnen.

Meer informatie

Meer informatie over dit project en andere projecten is te vinden op de nieuwbouwpagina van Het Gooi en Omstreken via: https://www.wonenbijgeno.nl/actueel/nieuwbouw.

Naar het overzicht
x