Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken blijft investeren in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken blijft investeren in Bunschoten

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een ontheffing gekregen en mag daarmee blijven investeren in de gemeente Bunschoten. Dit betekent dat de corporatie de komende jaren door gaat met de realisatie van de geplande circa 150 sociale huurwoningen in Rengerswetering.

Noodzakelijke doorstroming

Maarten van Gessel, directeur bestuurder van Het Gooi en omstreken is zeer verheugd: "Door de ontheffing kunnen we op korte termijn verder met de bouw van sociale huurwoningen in Bunschoten en dan met name het project Rengerswetering. Een overdracht naar een andere corporatie zou tot stagnatie leiden waardoor de toch al moeilijk in beweging te krijgen woningmarkt in de gemeente Bunschoten nog langer op slot zou zitten. Door de realisatie kunnen we de doorstromingsketen in gang zetten waardoor mensen die afhankelijk zijn van sociale huurwoningen geholpen kunnen worden.”

Indeling woningmarktregio
Door het Rijk is de gemeente Bunschoten ingedeeld in de woningmarktregio Noord West Veluwe. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft per 1 januari 2017 de Metropool Amsterdam als kernwerkgebied. Op verzoek van de gemeente Bunschoten heeft Het Gooi en Omstreken een ontheffing bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken aangevraagd om zodoende te mogen blijven investeren in de realisatie van betaalbare woonruimte in Bunschoten. De toestemming die Het Gooi en Omstreken heeft ontvangen zorgt er voor dat het project Rengerswetering in ieder geval zonder vertraging kan worden gerealiseerd.

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken
Het Gooi en Omstreken richt zich op de kerntaak van woningcorporaties, namelijk het zorgen voor voldoende, betaalbare en kwalitatief goede woningen voor de lagere inkomens, In Bunschoten verhuurt Het Gooi en Omstreken zo’n 1.100 woningen. In de gemeenten Baarn, Blaricum, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum en Wijdemeren biedt Het Gooi en Omstreken huisvesting aan zo’n 19.000 personen. Naast het bouwen van betaalbare woonruimte investeert Het Gooi en omstreken in het energiezuinig maken van haar huurwoningen. Zo zijn er in de afgelopen jaren in Bunschoten zo’n 350 woningen voorzien van dakisolatie, nieuwe kozijnen met dubbel glas, oude CV installaties vervangen, etc. waardoor huurders prettig kunnen wonen met een lagere gasrekening.

Naar het overzicht
x