Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Blije bewoners bij oplevering Keerpunt Zuid
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Blije bewoners bij oplevering Keerpunt Zuid

Op donderdag 10 november werden zes daklozen in hun nieuwe woonunits welkom geheten door tientallen tevreden buurtbewoners. Een unieke ontvangst en tegelijkertijd goed nieuws voor de voormalige daklozen.

 

De combinatie van een brede coalitie en meedenkende buurtbewoners die tempo maken, ziet men zelden in Nederland. Het Gooi en Omstreken is dan ook erg tevreden over de zeer snelle realisatie in krap negen maanden tijd. Het kleinschalig begeleid wonen verhoogt het welzijn van de daklozen en vermindert de overlast in het centrum van Hilversum.

 

Voorheen dakloze Hennie Aiting kreeg haar sleutel van Harro Koeleman van de Regionale Instelling Begeleid Wonen (RIBW). Ze was daar zichtbaar erg blij mee. De daklozen hebben jarenlang op straat geleefd en onder moeilijke omstandigheden. Ze krijgen bij het wonen begeleiding van het RIBW, Jellinek, Legers des Heils en GGZ Centraal. Maandag 14 november betrekken de meeste daklozen hun woonunit in het zogenaamde Keerpunt Zuid, in een minihofje aan de Loosdrechtseweg te Hilversum.

Naar het overzicht
x