Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Opgeleverd: De Ankerplaats: 41 appartementen in Muiden
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: De Ankerplaats: 41 appartementen in Muiden

Het is zover! De start van de inschrijvingen voor de 40 appartementen op de plek van het oude gemeentehuis. Belangstellenden kunnen zich via WoningNet inschrijven voor dit nieuwbouwproject van woningcorporatie G&O. De toekomstige bewoners ontvangen naar verwachting in het voorjaar van 2023 de sleutel van hun nieuwe woning.

Planning
Na ruim 4 jaar ontwikkelen en alle benodigde procedures te hebben doorlopen, kwam er in 2021 groen licht om tot realisatie van het project over te gaan. Najaar 2021 startte bouwbedrijf Van Wijnen met de voorbereidende werkzaamheden. De uitvoering is gestart in januari 2022. Naar verwachting wordt het nieuwe gebouw in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd en ontvangen de nieuwe bewoners dan hun sleutel.

Appartementen 
Aan het Anker in Muiden komt het appartementengebouw met twee- en driekamerappartementen, variërend van circa 50 m2 tot 75 m2. De appartementen zijn gelijkvloers en hebben een eigen berging en buitenruimte. Bovendien beschikken de woningen over vloerverwarming en een videofoon intercominstallatie.

Ontmoetingsruimte
Op de locatie komen in totaal 41 sociale huurappartementen, waarvan er 1 naar verwachting een ontmoetingsplek voor de buurt wordt. Dat is een wens van de bewoners uit de wijk.

Duurzaamheid
Hoog duurzaamheidsniveau was in 2017, toen gestart is met de planvorming, een speerpunt van de prijsaanvraag indiening. Inmiddels is dit niveau ingehaald door de regelgeving en is dit niveau standaard geworden. De woningen hebben een hoog isolatieniveau waardoor de energiebehoefte zeer laag is. Alle woningen worden zónder aardgasaansluiting gebouwd, maar met warmtepomp en zonnepanelen.

Doelgroep
Verhuurmakelaar Nihat: ‘Er worden 5 appartementen met voorrang toegewezen aan 55-plussers. Daarnaast hopen we de doorstroming op de woningmarkt in Gooise Meren te stimuleren door bewoners die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlaten, voorrang te geven.’

Prijsvraag gewonnen
Omdat Muiden is opgegaan in de gemeente Gooise Meren, heeft het voormalige gemeentehuis van Muiden geen functie meer. Begin 2017 heeft de gemeente daarom een prijsvraag uitgeschreven voor herbestemming van het gemeentehuis tot betaalbare woningbouw. G&O heeft toen een plan ingediend voor de realisatie van twee- en driekamerappartementen voor doorstromers en won daarmee. De beoordelingscommissie bestond voor de helft uit inwoners en hun stem telde even zwaar als die van de professionals.

Ontwerp
Het ontwerp is gemaakt door Atelier Dutch en kenmerkt zich door een bouwhoogte van maximaal 3 woonlagen. De woningen worden ingezet als sociale huurwoningen.

Informatievoorziening
Gedurende de ontwikkeling zijn er meerdere informatiebijeenkomsten voor de buurtbewoners georganiseerd. Zo blijven zij op de hoogte van de ontwikkelingen en kunnen daar waar mogelijk mee denken in de planvorming.

WoningNet
De netto huurprijzen variëren van circa 570 tot 745 euro, exclusief servicekosten. De exacte huurprijzen en toewijzingscriteria staan in de advertentie op WoningNet.

Vragen of meer informatie
Neem voor vragen of meer informatie over dit nieuwbouwproject contact op met onze collega’s van de afdeling Wonen. Zij zijn op werkdagen te bereiken via (035) 672 66 99.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Laatst bijgewerkt: 13 februari 2024

Naar het overzicht
x