Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Goede score in benchmark 2015
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Goede score in benchmark 2015

Het Gooi en Omstreken scoort in 2015 wederom goed in de benchmark van branchevereniging Aedes. In dit jaarlijkse onderzoek worden de prestaties van corporaties op het gebied van klanttevredenheid en kosten voor bedrijfsvoering met elkaar vergeleken.    

Positie Het Gooi en Omstreken
Op het onderdeel dienstverlening waarderen huurders Het Gooi en Omstreken met een 7,5. Dit is hoger dan zowel het regionale-, als het landelijk gemiddelde. De netto bedrijfslasten bedragen bij de corporatie €684,- per verhuureenheid per jaar, dit is aanzienlijk beter dan het landelijk gemiddelde van €925,-. Het Gooi en Omstreken komt daarmee op een totale benchmarkscore van BA. Dit betekent dat de corporatie landelijk gezien behoort tot de betere woningcorporaties.

Reactie directeur- bestuurder

Jos Flemminks Smid, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken: "Het is goed om te zien dat de scores van Het Gooi en Omstreken in de benchmark op beide velden weer zijn verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Deze mooie score geeft aan dat we de organisatie goed op de rit hebben en dat we de juiste dingen doen. Kortom een goede basis voor een gezonde volkshuisvesting.”

Benchmark Aedes
Aan het vergelijkingsonderzoek deden 319 woningcorporaties mee, 193.000 huurders gaven een oordeel over hun corporatie. De resultaten leiden per onderdeel tot een A, B of C score waarbij A de kopgroep is en C de staartgroep. Aan de landelijke resultaten valt op dat er in het algemeen een verbetering te zien is ten opzichte van vorig jaar. Meer informatie over de benchmark en de scores staan op www.aedes.nl.

Naar het overzicht
x