Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
10 tips om uw huis veilig achter te laten tijdens vakantie
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

10 tips om uw huis veilig achter te laten tijdens vakantie

Terwijl u al onderweg bent naar uw vakantiebestemming of heerlijk op het strand ligt, is dit de uitgelegen kans voor inbrekers om even een kijkje te nemen in uw huis. Gelukkig zijn hier 10 handige tips voor om uw huis zo veilig mogelijk achter te laten.

1. Verberg waardevolle spullen

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen als u op vakantie gaat. De beste manier om uw waardevolle spullen veilig op te bergen is in een kluis. 

2. Deuren en ramen op slot

Sluit uw deuren en ramen voordat u vertrekt. Controleer alle sloten goed voordat u vertrekt. Denk ook goed na over de ramen in bijvoorbeeld de wc of op de zolderkamer. 

3. Doe alsof u thuis bent

Hoe opgeruimder het huis, hoe meer het lijkt alsof u niet thuis bent. Laat daarom bijvoorbeeld een krant opengeslagen liggen op de tafel of zet uw schoenen bij de bank neer.

4. Houd contact met de buren

De buren kunnen u goed helpen wanneer u op vakantie bent. U kunt een voorstel doen om op elkaars huis te letten. Dit betekent: de post uit de brievenbus halen, een oogje houden op uw huis of de plantjes water geven.

5. Een fris huis

Het is natuurlijk fijn om fris thuis te komen! Zorg ervoor dat u voordat u vertrekt de toilet goed doortrekt, afvoerputjes schoonmaakt, prullenbakken leeg maakt en zorgt voor genoeg ventilatie in het huis.

6. Duurzaam vertrekken

Controleer of alle stekkers uit de stopcontacten zijn. Zo voorkom je verbruik van energie. Controleer daarnaast ook of uw kookplaat/gasfornuis uitstaat en de verwarming op een lage stand staat.

7. Timer op lampen

Om ervoor te zorgen dat uw huis bewoond lijkt, kunt u voor uw lampen een timer zetten zodat de lampen op bepaalde tijdstippen aan- en uitstaan.

8. Houd gordijnen open

Zorg ervoor dat uw gordijnen, rolluiken of eventuele andere vitrage niet volledig gesloten zijn. Anders wekt u de indruk dat u weg bent op. Laat dus de gordijnen lekker open staan!

9. Nee/nee-sticker

Plak een nee/nee-sticker op uw brievenbus. Dit voorkomt reclamefolders in uw brievenbus waardoor u de kans op een volle brievenbus vermindert. Daarnaast kunnen de buren altijd een handje hierbij helpen.

10. Ruim opstapjes op

Uit cijfers van Centraal Bureau van Statistiek blijkt dat 80% van de inbraken door gelegenheidsinbrekers worden gepleegd. Dit doen de inbrekers door bijvoorbeeld te zoeken naar containers, tuintafels enzovoort. Zorg er dus voor dat uw tuingereedschap goed opgeborgen ligt en alle mogelijke opstapjes in de schuur liggen. En vergeet natuurlijk niet uw schuur op slot te doen.

Naar het overzicht
x