Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
In ontwikkeling: De Wandeling in Muiden
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

In ontwikkeling: De Wandeling in Muiden

Onder de naam De Wandeling realiseert ontwikkelaar Slokker Vastgoed uit Huizen een project met 90 houten woningen naast sportterrein Bredius in Muiden. Naast 25 koopwoningen komen er 15 middeldure en 50 sociale huurwoningen. Het projectplan met de naam 'De Wandeling' gaat vooral over samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen.

Samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen

De woningen bouwen we van hout. Dit helpt tegen de CO2-uitstoot. We geven daarnaast ruimte aan de natuur door veel aandacht te geven aan water en biodiversiteit.

65 sociale huurwoningen

In eerste instantie waren G&O en Dudok Wonen gezamelijk afnemer van de 65 sociale huurwoningen: 50 in de sociale huur en 15 in de middenhuur. Gaandeweg heeft Dudok Wonen zich teruggetrokken uit het plan, wat maakt dat G&O nog als enige afnemer van de huurwoningen deelneemt. De besluitvorming binnen G&O wordt in april 2024 definitief.

Verdere planning en inschrijving

Wanneer de besluitvorming definitief is, kan de bouw van start. Dat is in september 2024. Eind 2025 is de oplevering. Inwoners die een sociale huurwoning in Gooise Meren achterlaten krijgen voorrang bij de koop of huur van een woning. Geïnteresseerden kunnen zich tegen die tijd via DĀK (de nieuwe website van Woningnet) inschrijven.

Verder lezen

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2024

Naar het overzicht
x